3 konyhai trükk, amit ismerned kell

A konyhai munkák során, legyen szó akár az alapanyagok előkészítéséről, akár a sütés-főzésről vannak, olyan trükkök, amelyek sokat gyorsítanak az adott munkafolyamaton, valamint biztosítják, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
3 konyhai trükk, amit ismerned kell

A Borsdaralo.hu weboldal szerkesztőinek segítségével 5 ilyen konyhai trükköt gyűjtöttünk össze. Lássuk, is az elsőt!

Fokhagymapucolás, ahogy a séfek csinálják

Ez a módszer valószínűleg ismerős lesz a különböző főzős műsorokból, ahol a profi séfek játszi könnyedséggel bánnak el a fokhagymagerezdek pucolásával. Először egy fej fokhagymát görgess végig a munkalapon úgy, hogy egy kicsit nyomod is közben, ez segít szétválasztani a gerezdeket.

Válassz ki, annyi gerezdet, amennyire szükséged lesz az aktuális fogáshoz, majd helyezz egyet a munkalapra vagy deszkára. Fektess a gerezdre egy kést a lapos oldalával, ezt követően határozottan üss rá. Ez segít leválasztani a héjat a fokhagymagerezdről.

Ha az ütés önmagában kevés volt, akkor vágd le a gerezden lévő sötét részt, ezután már nagyon egyszerű lesz eltávolítani a héjat.

Könnyű és magas amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta sütése során az egyik legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a palacsinta kellőképpen magas és habkönnyű állagú legyen. A legtöbb recept szerint a massza tejjel készül, azonban ezt érdemes íróra vagy joghurtra cserélni.

Ezzel a trükkel, rengeteget javíthatunk a tésztánk állagán, ugyanis ezek a savasabb tejtermékek reakcióba lépnek a tésztában lévő sütőporral és szódabikarbónával. A reakció során buborékok keletkeznek, amelyek könnyűvé teszik az amerikai palacsinta tésztáját.

Vaj hozzáadása a krumplipüréhez

A tökéletes krumplipüré lelke a burgonyán túl a vaj, amely biztosítja a selymes, habos állagot, valamint gondoskodik az étel gazdag ízéről is. Nem mindegy azonban, hogy a vajat, hogyan adjuk hozzá a korábban már összetört krumplihoz!

Régóta tartja magát az a tévhit, mely szerint a forró burgonyához, meleg vajat kell hozzáadni, azért, hogy tökéletesen elkeveredjen. Jobb megoldás, ha melegítés közben, kis kockákban adagoljuk a hideg vajat, ezzel a módszerrel jelentősen növelhetjük a püré vajtartalmát.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adunk a konyhai munkákhoz. Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel is!

Kapcsolódó cikkek

A húsdarálók fajtái és azok felhasználása

A húsdarálók fajtái és azok felhasználása

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk a húsdarálók fajtáival és azok felhasználási módjával, hogy egy esetleges vásárlást is könnyebbé tehessünk ezáltal.

Az édesburgonya és az édességek

Az édesburgonya és az édességek

Hogyan készítsünk finom és egészséges édességeket édesburgonyával.